​Specialklub under DKK for racen Stabyhoun

Racen stammer fra Holland. NVSW er den hollandske klub.

Avl - Hvordan?​

Avl - Hvordan?​

Stabyhoun er en antalsmæssig lille race. Opdrættere og klubber gør et stort stykke arbejde for at bevare, beskytte og fremme sundheden, karakter, udseende og generelle definition for racen.

Desuden er der i dag meget fokus på diversitet. I en antalsmæssigt lille race kan det være fatalt at miste noget af denne diversitet og det er derfor vigtigt, at gøre en indsats for at bevare og måske endda forbedre diversiteten.

Der er kun få opdrættere i Danmark, men hvis du som staby-ejer gerne vil stille din hund til rådighed for avlen, så er der hjælp at hente. Her på hjemmesiden lister vi regler, nogle gode råd og vejledning, op og du er også velkommen til at henvende dig til os. Det er også en god idé, at søge råd hos en erfaren opdrætter.

Er din Stabyhoun egnet til avl

Denne overvejelse skal du starte med. Selvfølgelig har du den dejligste hund i verden! Men som nævnt i det foranstående, så bør avl jo dreje sig om at bevare eller forbedre racen.
Der er nogle regler og anbefalinger for, hvilke hunde der egner sig til avl, hvis din hund kan overholde disse, så er den egnet.

Flere hanhunde !

Har du en hanhund, som er egnet til avl, så vil vi opfordre til, at du sætter ham på hanhundelisten.
Det er vigtigt, at have mange hanhunde i avlen, hvis diversiteten skal bevares eller forbedres.
Bemærk dog, at der ikke er garanti for, at din hanhund bliver brugt, selvom han kommer på hanhundelisten. Det er jo tæveejeren, der vælger match til en parring og her spiller mange ting ind f.eks. også linier og andet. Men hanhundelisten er et godt udgangspunkt og udenlandske Stabyejere ser også på denne liste.
Har du lyst til at bruge din hanhund i avlen, så se mere i denne vejledning.

Her kan du læse, hvordan du får ham på hanhundelisten:  LINK til optagelse på hanhundeliste

Hvalpe er et stort arbejde !

Har du en tæve, som er egnet til avl, så skal du gøre dig klart om du kan klare det store arbejde som det er, at opfostre et kuld hvalpe. Det er også dejligt og en fantastisk oplevelse!! Men man skal være indstillet på det og der følger jo mange andre opgaver med end at kæle med nogle dejlige hvalpe…..
Det er en rigtig god idé, at tale med en erfaren opdrætter om dette. Du er også velkommen til at kontakte klubben. Her på hjemmesiden kan du også finde en del information.

Har du lyst til at vide mere om hvad du skal gøre – så læs videre her. Tæve i avl

Dansk Stabyhoun Klub

​Klubbens vigtigste formål er at udbrede kendskabet til Stabyhoun, en pragtfuld hollandsk jagt- og familiehund.

Rundt om racen

Ønsker du at lære mere om racen, inden du tager en beslutning?

Læs mere her

​Bliv medlem

Som medlem modtager du 4 blade årligt og støtter klubbens arbejde.

Læs mere her

Kontakt os i dag​

Ønsker du at høre mere om Stabyhouns og klubbens arbejde.

​Send os en e-mail: mail@stabyhoun.dk