​Specialklub under DKK for racen Stabyhoun

Racen stammer fra Holland. NVSW er den hollandske klub.

NYT INITIATIV: HVALP FRA UDLANDET

​I bestyrelsen arbejder vi lige nu på flere spændende initiativer, og et af dem er omkring import af hvalp fra udlandet.

I en race så lille som vores, er det vigtigt både at bruge udenlandske hunde i avlen, og samtidig at hente 'helt nye' hunde til landet. Ligeledes er det relevant at opdrættere i Danmark nogle gange er villige til at sælge en hvalp til familier i udlandet, hvor hvalpen har mulighed for at indgå i avlen i fremtiden. På den måde bevares bl.a. den genetiske diversitet i racen.

Vi ved at det kan være overvældende både at finde og tage kontakt til opdrættere i udlandet - specielt måske hvis man er 'ny i racen'. Derfor har DASK lanceret et initiativ, der handler om at formidle kontakt mellem danske familier og udenlandske opdrættere.

I den sidste ende, er det altid den individuelle opdrætter som vælger, hvem de ønsker at sælge deres hvalpe til, ligesom familier i Danmark altid kan takke nej til en hvalp fra udlandet, selvom de bliver tilbudt den. Initiativet forventes at bidrage til, at racen løbende får nye linjer til Danmark, og dermed flere muligheder for at lave sunde parringskombinationer med de skønne danske hunde.

Kunne du tænke dig at komme i betragtning til en hvalp fra udlandet? Så vil klubben meget gerne høre fra dig. Send en mail til vores Internationale kontakt Søs Savage, på international@stabyhoun.dk eller udfyld blanketten her: https://www.stabyhoun.dk/hvalpe/stabyhounhvalp-fra-udlandet.aspx

Er du som opdrætter interesseret i at høre mere om muligheden for at eksportere en hvalp til udlandet, står klubben også til rådighed for råd og vejledning, og du kan ligeledes kontakte Søs Savage.Dansk Stabyhoun Klub

​Klubbens vigtigste formål er at udbrede kendskabet til Stabyhoun, en pragtfuld hollandsk jagt- og familiehund.

Rundt om racen

Ønsker du at lære mere om racen, inden du tager en beslutning?

Læs mere her

​Bliv medlem

Som medlem modtager du 4 blade årligt og støtter klubbens arbejde.

Læs mere her

Kontakt os i dag​

Ønsker du at høre mere om Stabyhouns og klubbens arbejde.

​Send os en e-mail: mail@stabyhoun.dk