​Kontakt os på mail@stabyhoun.dk

Parringsanmodning

På denne webside finder du link til:

Som medlem af specialklubben er du underlagt klubbens avlsregulativ, hvis du ønsker at avle et kuld hvalpe.​

Du er altid velkommen til at kontakte DASK´s avlsrådgivere.

Anette   tlf: 23 73 37 60 - anette@stabyhoun.dk

Louise tlf: 28 93 89 50 - louise@stabyhoun.dk​​

23.01.17 I forlængelse af vores viden omkring CDF og det ser ud til det er hurtigt at få svar på en test har bestyrelsen besluttet at alle der søger om parringsgodkendelse til brug af danske hanner skal være testet eller fri via forældre inden parring fra dags dato.

Det betyder også at de danske hanhunde skal testes eller være fri via forældre, hvis de ønsker at blive brugt i avlen fremover.

12.01.17

VIGTIG information til alle avlere i Danmark

både hanhunde og tæver

Avlsformidlingen i Stabyhoun klubben er netop blevet bekendt med, at der i Holland er kommet nye regler omkring testning for Cerebral Dysfunction også kladet CDF. ​

Pr. 01.01.2017 har den Hollandske klub NVSW indført et testnings-krav for CDF, hvilket betyder at alle hunde, både tæver og hanhunde der indgår eller skal indgå i avl, SKAL testes med en kendt status, det vil sige, at også hunde der før har avlet hvalpe skal nu testes.

Parringer der er blevet forhånds-godkendt fra Holland inden den 01.01.2017 vil stadigvæk være gældende uden et kendt resultat på CDF, men tæven/hanhunden skal til evt. nye fremtidige parringer være testet.

Det har stor betydning for vores danske hunde, at de bliver testet, da vi er meget afhængig af, at kunne bruge de Hollandske hunde som avlsmateriale.

Selve testen er en blodprøve, som tages ved dyrlægen. Denne prøve sender dyrlægen ind til LABOKLIN, der undersøger og finder resultat, som så sendes tilbage til dyrlægen, hvorefter du får tilsendt svaret og dokumentationen fra din dyrlæge.

I forhold til økonomien er det forskelligt hvad dyrlæger tager for deres ydelser, men man skal regne med at omkostningerne vil ligge på 1000,- til 1500,-kr.

​13.01.17 - Information fra DKK  

DKK har, i samarbejde med politiet, Fødevarestyrelsen, Den Danske Dyrlægeforening, Dyrenes Beskyttelse og Dyreværnet, udarbejdet en ny guide, som giver gode råd om indretning, pasning og håndtering af hunde. Formålet er, at hundeejerne kender lovgivningen på området og bliver inspireret til at lave de bedste rammer for hundene. DKK har stået for udarbejdelsen af hæftet, som de har kaldt "Guide til det gode hundehold”.

"Guide til det gode hundehold" er nu tilgængelig på DKK’s hjemmeside via linket nedenfor - både i en ”bladre-pdf” og i en print venlig version. http://www.dkk.dk/side.asp?ID=34499

Dansk Stabyhoun Klub

​Klubbens vigtigste formål er at udbrede kendskabet til Stabyhoun, en pragtfulde hollandsk jagt- og familiehund.

Rundt om racen

Ønsker du at lære mere om racen inden du tager en beslutning?

Læs mere her

​Bliv medlem

Som medlem modtager du 4 blade årligt og støtter klubbens arbejde.

Læs mere her

Kontakt os i dag​

Ønsker du at høre mere om Stabyhouns og klubbens arbejde.

​Send os en e-mail: mail@stabyhoun.dk